”Liekkipiirakka” on kuin pikapizza: taikinaan ei tule hiivaa, jolloin myös kohotusaika jää pois. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan; ilmakuivatun kinkun tilalle käy kylmänsavulohi.
2 kpl / 4 annosta
20 min + kypsennys 15 min
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 ¾ dl vettä
2 rkl öljyä
Täytteet:
1 ruukku Järvikylän basilikaa
1 dl öljyä
1 dl smetanaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Lisäksi:
½ ruukku Järvikylän basilikaa
Sekoita jauhojen joukkoon suola. Lisää vesi ja öljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina puoliksi. Jauhota kädet ja taputtele palat kahdeksi ohueksi lättäleiväksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Soseuta basilika ja öljy tasaiseksi sauvasekoittimella.
Jaa smetana leiville ohueksi kerrokseksi. Lusikoi noin puolet basilikaöljystä raidoiksi smetanan päälle. Jaa kinkkuviipaleet leiville. Kypsennä leipiä 250 asteessa 12–15 minuuttia.
Viimeistele kuumat leivät lopulla basilikaöljyllä ja basilikanlehdillä. Tarjoa heti.