Leivän esikuvana on klassinen BLT-leipä joka on saanut nimensä pekonista (bacon), salaatista (lettuce) ja tomaatista (tomato). Leivästä tulee LTT, kun pekoni korvataan maukkaalla ja runsaan yrttisellä tonnikalatahnalla.
4 leipää
10 min
Tonnikalatahna:
2 prk tonnikalaa öljyssä (MSC-sertifioitua)
½ ruukku Järvikylän korianteria
½ ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
1 ½ dl majoneesia
1 rkl Sriracha-chilikastiketta
Lisäksi:
2 pihvitomaattia
1 pussi Järvikylän Maukas tai Raikas -salaattisekoitusta
4 isoa viipaletta vaaleaa maalaisleipää
Valuta tonnikalasta öljy pois ja hienonna kalapalojen rakenne haarukalla. Hienonna korianteri ja lehtipersilja. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
Lusikoi noin puolet tonnikalatäytteestä kahdelle isolle leipäviipaleelle. Painele salaattia ja tomaattiviipaleita päälle. Lusikoi loppu täyte tomaattien päälle ja nosta toiset leipäviipaleet kansiksi. Leikkaa leivät puoliksi sahalaitaisella veitsellä.