Makeat ja herkät valkosuklaa-muffinsit koristuvat Järvikylän syötävillä kukilla. Voit käyttää orvokin lisäksi tai sijaan myös syötäviä neilikoita.

8 isoa muffinsia

Ainekset

2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
1 tl ruokasooda
1 tl vaniljasokeri
150 g creme fraiche
100 g voita sulatettuna
150 g valkosuklaata (osa muffinsseihin sisälle, osa kuorrutteen joukkoon)

Isoja muffinssi/cupcake-vuokia


Kuorrute

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata (loput suklaalevystä)

Koristeluun Järvikylä Iso Orvokki ruukussa tai orvokkirasia

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, creme fraiche sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Jaa taikina cupcake/muffinssivuokiin. Käytä muffinssipeltiä niin muffinssit pysyvät korkeampina. Paina jokaisen muffinssin taikinan sisään pala valkoista suklaata ennen paistoa.
  3. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä. Jos käytät pienempiä vuokia, paistoaika on lyhyempi. Jäähdytä.
  4. Tee kuorrute. Vatkaa kerma, sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja pursota kuorrutetta muffinssien päälle.
  5. Koristele Järvikylä Syötävillä orvokeilla.
image_printTulosta