Vuohenjuusto kruunaa joulupöydän rosollin! Yhdistä punajuuri, omena ja porkkana uudella tavalla. Tuoreet yrtit tuovat raikkautta ja viimeistelevät kokonaisuuden.
Resepti yhteistyössä Fredman, Hätälä & Järvikylä
Ainekset
200g Punajuuria
100g Kotimaisia omenoita
100g Porkkanaa
1 prk Vuohentuorejuustoa
Perunalastuja, murskattuna
Yrttejä nypittynä, esim. Järvikylän Timjami tai Järvikylän Meirami
Rypsiöljyä
Mustapippuria myllystä
Valmistus
- Paahda punajuuret 200-asteisessa uunissa kypsäksi, koosta riippuen 30–45minuuttia. Anna punajuurten jäähtyä, kuori veitsellä ja leikkaa suupaloiksi. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä.
- Kuori omenat, poista kota ja leikkaa suupaloiksi. Veistä porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja.
- Notkista vuohenjuusto kulhossa käsi tai sähkövatkaimella, ohenna tarvittaessa vedellä.
- Kokoa salaatti tarjoiluastiaan kerroksittain ja koristele yrteillä.