Ceviche, raikas eteläamerikkalainen kalaruoka, saa entistäkin pirteämmän asun korianterista. Voit käyttää annoksessa omaa suosikkikalaasi.
2 annosta
valmistusaika 30 min
helppo
Ainekset
300-400 g nahatonta siikaa tai muuta kalaa
suolaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
2 limen kuori ja mehu
1 sitruunan kuori ja mehu
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
pari tippaa Tabascoa
suolaa
Lisäksi
Järvikylän Minttua, Järvikylän Vesikrassia ja Järvikylän Korianteria tai muita suosikkiyrttejäsi
loraus ekstraneitsyt-oliiviöljyä
Valmistus
- Leikkaa ensin kala noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä leikattu kala kulhoon, mausta se suolalla ja sekoita. Jätä kala maustumaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.
- Lisää loput ainekset tehosekoittimen kannuun ja soseuta tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
- Kaada kolme neljäsosaa kastikkeesta kalapalojen päälle ja sekoita huolellisesti. Siirrä kala jääkaappiin maustumaan noin 15-20 minuutiksi.
- Laita cevicheä kulhon pohjalle, asettele hieman sipuliviipaleita sen päälle ja lusikoi hieman jäljelle jäänyttä kastiketta cevichen ympärille. Viimeistele annokset kourallisella yrttejä ja lorauksella oliiviöljyä.