Ceviche, raikas eteläamerikkalainen kalaruoka, saa entistäkin pirteämmän asun korianterista. Voit käyttää annoksessa omaa suosikkikalaasi.

2 annosta
valmistusaika 30 min
helppo

Ainekset
300-400 g nahatonta siikaa tai muuta kalaa
suolaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
2 limen kuori ja mehu
1 sitruunan kuori ja mehu
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
pari tippaa Tabascoa
suolaa

Lisäksi
Järvikylän Minttua, Järvikylän Vesikrassia ja Järvikylän Korianteria tai muita suosikkiyrttejäsi
loraus ekstraneitsyt-oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa ensin kala noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Siirrä leikattu kala kulhoon, mausta se suolalla ja sekoita. Jätä kala maustumaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.
  2. Lisää loput ainekset tehosekoittimen kannuun ja soseuta tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
  3. Kaada kolme neljäsosaa kastikkeesta kalapalojen päälle ja sekoita huolellisesti. Siirrä kala jääkaappiin maustumaan noin 15-20 minuutiksi.
  4. Laita cevicheä kulhon pohjalle, asettele hieman sipuliviipaleita sen päälle ja lusikoi hieman jäljelle jäänyttä kastiketta cevichen ympärille. Viimeistele annokset kourallisella yrttejä ja lorauksella oliiviöljyä.