Bo Ssäm on korealainen annos, joka koostuu rapsakoiden salaatinlehtien sisään käärityistä maukkaista täytteistä. Tällä kertaa Romainesalaatin lehdet täytetään korealaisittain maustetuilla sienillä, chilimajoneesilla, perillan lehdillä ja korianterilla.
2 annosta
20 min
helppo
Ainekset
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 kourallista lempisieniäsi, paloiteltuina
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 rkl ssamjang-tahnaa
2 rkl vettä
Lisäksi
Järvikylän Romainea
2 rkl majoneesia
1 rkl gochujang-chilitahnaa
Järvikylän Perillaa
Järvikylän Korianteria
Ohje
1. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää sienet ja ruskista niitä välillä käännellen noin 5-7 min tai kunnes ne ovat kunnolla ruskistuneet.
2. Lisää seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja jatka kypsennystä pari min. Lisää tarvittaessa vielä hieman seesamiöljyä.
3. Kun valkosipuli on hieman ruskistunut, lisää seesaminsiemenet ja paahda noin 1 min.
4. Lisää sitten ssamjang ja vesi ja sekoita huolellisesti. Kannattaa peittää pannu kannella, sillä seesaminsiemet poksuvat joka suuntaan!!! Sammuta sitten liesi.
5. Valitse isoimmat romainelehdet ja asettele ne lautasille. Sekoita keskenään majoneesi ja gochujang-chilitahna ja levitä romainesalaatin lehdille. Asettele muutama perillan lehti majoneesin pinnalle ja lusikoi sieniä lehtien päälle. Viimeistele bo ssämit korianterilla ja nauti sormiruokana.
Kuva ja resepti Tastery