500 g lohta
n. ¼–½ ruukkua Järvikylän valkosipuliruohoa
n. ¼–½ ruukkua Järvikylän lehtipersiljaa
(tai 1 rs Järvikylä Kalamix )
Sitruunankuorta
½ sitruunan mehu
1 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
Nokare (n. 50g) parmesanjuustoa
½ tl suolaa
Kalan maustamiseen ennen kypsennystä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Voinokareita
Tee näin:
Ripottele kalan päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Voit suolata kalan jo vaikka pari tuntia ennen paistoa ja siirtää jääkaappiin odottamaan. Lisää voinokareita, paista 200 asteessa n. 30 min riippuen kalan paksuudesta tai grillaa kalafilettä niin kauan, että sisälämpötila on +40-50 astetta. Pilko yrtit veitsellä pieneksi. Rouhi myös joukkoon auringonkukansiemenet. Lisää raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suola. Raasta joukkoon parmesan-juustoa. Sekoita ja lisää seos kypsän kalan päälle. Tarjoile perunoiden kera.