Valmista herkullinen Korealaistyylinen maissikana, jonka maun salaisuus on rapeaksi paistetettu pinta ja mausteinen kuorrute tuoreen korianterin kera. Uppopaistamisen sijaan voit myös dipata kanapalat piimään tai kauramaitoon.
Ainekset
500 g broilerin rintafilettä, kuutioituna ja kylmässä vedessä huuhdeltuna ja talouspaperin päällä kuivattuna
1 rkl riisiviini- / valkoviinietikkaa
2 tl jauhettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl perunajauhoja tai Maizena-jauhoja
1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
Järvikylän korianteria
Valmistus
- Sekoita keskenään etikka, inkivääri, suola ja pippuri ja hiero mausteseos kananpaloihin.
- Kuumenna öljy 175-asteeseen. Pyörittele kananpalat perunajauhoissa ja uppopaista kullanruskeaksi. Nosta talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois.
- Kuumenna kastike ja pyöritä kananpalat kastikkeessa kauttaaltaan.
- Aseta kulhoihin ja koristele tuoreella korianterilla ja kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.
Kastike
1 dl ketsuppia
2-3 rkl chilikastiketta (esim srirachaa) tai gochujangia
2-3 rkl hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl vettä
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
3-4 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1-2 kpl punaista chiliä pilkottuna
Vaihtoehto uppopaistamiselle
0,5 l piimää tai Fazer Aito kauraruoka
200 g korppujauhoja
200 g murskattuja corn flakseja
Dippaa kananpalat puoleen litraan piimää tai kauramaitoa maustamisen jälkeen. Yhdistä korppujauhot ja murskatut maissihiutaleet ja pyörittele kananpalat seoksessa. Asettele kananpalat tämän jälkeen uunipellille ja paista +175-200-asteisessa uunissa noin 12-15min, kunnes palat ovat jotakuinkin kypsiä. Pyörittele ne sen jälkeen kastikkeessa ja tarjoile kuten yllä mainittu.
Lisukkeeksi keitettyä Jasmin-riisiä
Viimeistelyyn
2-3 rkl silputtua Järvikylän korianteria
2-3 rkl silputtua kevätsipulia
2-3 rkl seesaminsiemeniä
Yhdistä kattilassa ketsuppi, vesi, hunaja, inkivääri, soija/kalakastike, valkosipuli ja chili. Keitä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja tarkista maku. Pyöräytä kananpaloja kastikkeessa ja tarjoile.