4 annosta 50 minuuttia
1 avattu kuha, noin 1 kg
1 rkl suolahiutaleita
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 pientä luomusitruunaa
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
1 ruukku Järvikylän Tilliä
paistinarua (liota kylmässä vedessä)
2 rkl oliiviöljyä
Tilli-wasabivoi
1 ruukku Järvikylän Tilliä silputtuna
100 g huoneenlämpöistä voita
2–3 tl wasabitahnaa
1 tl suolahiutaleita
Aloita tilli-wasabivoista. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua huoneenlämmössä kuhan valmistuksen ajan.
Huuhtele perattu (ja suomustettu) kala kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperilla. Hiero kala päältä ja sisältä suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi pestyt sitruunat. Työnnä puolet sitruunaviipaleista, rosmariinin varsista ja tillistä kalan sisään. Asettele loput sitruunaviipaleet, rosmariinin- ja tillinvarret kalan ulkopuolelle ja sido ne kalan kylkiin paistinarulla. Valuta hiukan öljyä kalan pintaan.
Grillaa kalaa 10–15 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti.
Nauti tilli-wasabivoin ja perunoiden kanssa.
Vinkki!
Voit kypsentää kalan myös uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.