Lämmin kasvissalaatti syntyy sokeriherneistä, kesäkurpitsasta ja paprikasta. Tahinikastike tuo salaattiin syvyyttä ja makua raikastaa tuore minttu.
4 annosta
Tahinikastike
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl ruokaöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
2 tl soijakastiketta (gluteeniton)
1 tl hunajaa
1/2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
Lämmin kasvissalaatti
1 ps (50 g) sokeriherneitä
1 pieni kesäkurpitsa
1 vihreä paprika
2 valkosipulin kynttä
2 rkl (maapähkinä)öljyä
3/4 tl suola
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl juustokuminaa
1 ruukku Järvikylän Minttua
Valmistus
- Paahda seesaminsiemenet teflonpannussa. Älä paahda liian tummiksi, sillä seesaminsiemenet maistuvat helposti palaneilta. Jäähdytä. Irrota lehtipersiljan lehdet.
- Pane kaikki tahinikastikkeen aineet tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä haluamasi sakeuden aikaan saamiseksi.
- Pese kasvikset. Suikaloi sokeriherneet ja kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele puolikkaat. Kuori valkosipulin kynnet.
- Kuumenna öljy, suola, mausteet ja murskattu valkosipuli laakeassa paistinpannussa. Lisää kasvikset pannuun. Kypsennä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Sekoita silputut mintun lehdet joukkoon.
- Jaa kasvissalaatti lämmitetyille lautasille. Annostele kastike päälle tai tarjoa se erikseen.