4 annosta
Tahinikastike
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl ruokaöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
2 tl soijakastiketta (gluteeniton)
1 tl hunajaa
1/2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
Lämmin kasvissalaatti
1 ps (50 g) sokeriherneitä
1 pieni kesäkurpitsa
1 vihreä paprika
2 valkosipulin kynttä
2 rkl (maapähkinä)öljyä
3/4 tl suola
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl juustokuminaa
1 ruukku Järvikylän Minttua
Paahda seesaminsiemenet teflonpannussa. Älä paahda liian tummiksi, sillä seesaminsiemenet maistuvat helposti palaneilta. Jäähdytä. Irrota lehtipersiljan lehdet.
Pane kaikki tahinikastikkeen aineet tehosekoittajaan ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä haluamasi sakeuden aikaan saamiseksi.
Pese kasvikset. Suikaloi sokeriherneet, suikaloi kesäkurpitsa, Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele puolikkaat. Kuori valkosipulin kynnet.
Kuumenna öljy, suola, mausteet ja murskattu valkosipuli laakeassa paistinpannussa. Lisää kasvikset pannuun. Kypsennä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Sekoita silputut mintun lehdet joukkoon.
Jaa kasvissalaatti lämmitetyille lautasille. Annostele kastike päälle tai tarjoa se erikseen.