4–6 annosta
Caesarkastike
2 valkosipulin kynttä
2–3 anjovisfileetä
1 keltuainen
1 rkl sinappia
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 limetti
1 dl oliiviöljyä
Salaatti
3 täysjyväleipäviipaletta
1/2 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
3–4 ruukkua Järvikylän Romaine-salaattia
1 ruukku Järvikylän Thaibasilkaa tai basilikaa
100 g parmesaania lastuina
1 grillibroileri
Murskaa valkosipulin kynnet isoon sekoitusastiaan, lisää hienonnettu anjovis, keltuainen, sinappi, pippuri ja limetistä puristettu mehu. Lisää huoneenlämpöinen oliiviöljy aineiden joukkoon hyvin sekoittaen.
Paista kolmioiksi leikatut leipäviipaleet murskatulla valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä rapeiksi.
Leikkaa tai revi huuhdotut ja lingotut salaatinlehdet, irrota yrtin lehdet. Lisää ainekset kastikeastiaan, sekoita kevyesti ja kaada salaatti tarjoiluastiaan.
Paloittele nahattomaksi ja luuttomaksi puhdistettu broileri ja asettele palat ja leipäkolmiot salaatin pinnalle.
Vinkki!
Voit nopeuttaa salaatin valmistusta käyttämällä valmista caesarsalaattikastiketta ja valmiita krutonkeja.