10 annosta
Vegaaninen raakakakku yhdistää tuoreen mintun, raikkaan limen ja trendikkään matchan herkulliseksi kokonaisuudeksi.
Täyte
300 g Cashewpähkinöitä
1 kpl Avokado
1 ruukku Järvikylän minttua
3 Limen mehu ja 1 raastettu kuori
4 rkl Agavesiirappia
3 tl Matcha jauhetta
3 rkl Kookosöljyä
1,5 dl Mahdollisimman rasvaista kauramaitoa
Ripaus suolaa
Kakkupohja
3 dl Kaurahiutaleita
1 dl Taateleita
3 rkl Raakakaakaojauhetta tai sokeoimatonta tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl Kookosöljyä
3 rkl Agavesiirappia
Koristeluun
Limeviipaleita
Järvikylän minttua
Marjoja
Myrkyttömiä kukkia
Liota cashew pähkinät vedessä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Mitä kauemmin pähkinät ovat vedessä sitä silkkisempää täytteestä tulee.
Valmista kakun pohja. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Laita vuoka pakastimeen odottamaan.
Valmista täyte. Tehokkaalla Vitamixilla voit blendata kaikki samaan aikaan, mutta eri merkkisellä tehosekoittimella kannattaa pyöräyttää täytteitä vaiheissa. Laita ensin nesteet pohjalle ja sitten tiiviimmät ainekset. Myös sauvasekoittimella voi soseuttaa, mutta suosituksena on käyttää tehokasta blenderiä.
Mitä kauemmin annat täytteen pyöriä, sitä silkkisempi massasta tulee. Nestettä voi lisätä jos massa tuntuu liian jäykältä. Makeutusta voit lisätä oman maun mukaan. Kun koostumus on mieleinen, kumoa täyte vuokaan ja koputtele ilmakuplat pois tipauttamalla vuoan varovasti pöydälle pariin kertaan.
Laita kakku pakkaseen vähintään 5 tunniksi tai yön yli jähmettymään. Kakku kannattaa ottaa 2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Leikkaa palasiksi, kun kakku on vielä vähän kohmeista, näin palaset pysyvät kauniin näköisinä. Koristele marjoilla, mintunversoilla, limeviipaleilla ja myrkyttömillä kukilla.