10 pientä, 2 isoa
Pohja
1 dl siemennäkkileipä siemensekoitusta (Risenta/gluteeniton)
½ tl suolaa
½ dl kiehuvaa vettä
1 (500 g) kukkakaalia
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
150 g juustoraastetta
Täyte
150 g pizzakastiketta
1 pallo (120 g) mozzarellaa
10–20 kirsikkatomaattia
1 porkkana ohuina lastuina tai karkeana raasteena
150 g (savu)juustoraastetta
1 ruukku Järvikylän Oreganoa
Mittaa siemennäkkileipäseos ja suola kulhoon, kaada kiehuva vesi päälle ja anna turvota 15 minuuttia. Murusta kukkakaalin kukinnot monitoimikoneessa ja sekoita murut, silputut basilikan lehdet, juustoraaste ja suola siemenseokseen.
Leivinpaperoi uunipelti, annostele kukkakaaliseos pizzapohjiksi. Jaa täyteaineet pizzoille. Paista uunissa 220 asteessa 15–20 minuuttia.
Anna makujen tasaantua 5 minuuttia. Riivi oreganon lehtiä pinnalle ja nauti.