Nopea ananas-limebooli syntyy ananaksesta ja kivennäisvedestä. Se saa makunsa tuoreesta rosmariinista. Hauskoihin yrttijäihin voi käyttää eri yrttejä, oiva tapa hyödyntää ylijääneet yrtit. Raikas ja kauniin värinen booli sopii niin juhliin kuin kesäpäivän virkistykseksi.
10 annosta
valmistusaika 10 minuuttia
Ainekset
1 tuore ananas
¾ dl hunajaa
¼ ruukkua Järvikylän Rosmariinia
8 limeä
1 plo (15 dl) kivennäisvettä
Yrttijäät
Järvikylän yrttejä esim. Järvikylän Minttua,
Järvikylän Lehtipersiljaa,
Järvikylän Timjamia
vettä
Valmistus
- Riivi tai silppua yrtinlehtiä jääpala-astiaan, valuta vettä päälle ja jäädytä pakastimessa.
- Leikkaa ananaksen tyvestä ja latvuksesta parin sentin viipaleet pois. Nosta ananas pystyn ja leikkaa se kahdeksaksi lohkoksi. Leikkaa lohkoista kovat keskiosat pois ja irrota hedelmäliha kuorista, poista mahdollisesti hedelmälihaan jääneet ruskeat kuoripilkut.
- Pane ananaspalat mixeriin, lisää rosmariinin lehdet, limeteistä puristettu mehu ja hunaja. Pyöräytä aineet sileäksi ja kaada boolimaljaan.
- Lisää kivennäisvesi jäät juuri ennen tarjoamista.