Blinit Järvikylän tapaan paistetaan kirkastetussa rosmariinivoissa ja tarjoillaan tuoreiden mintunlehtien ja marjojen kera. Nam!
18–20 pikkubliniä
valmistusaika 40 minuuttia + taikinan kohoamisaika
Ainekset
4 dl täysmaitoa
½ palaa hiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 ½ tl suolaa
4 kananmunaa
50 g voisulaa
Paistamiseen
noin 150 g kirkastettua rosmariinivoita
Tarjoiluun
½ ruukkua Järvikylän Minttua
mansikoita ja mustikoita
tomusokeria
Valmistus
- Lämmitä maito 40-asteiseksi, lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen. Erota munankeltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota 2–4 tuntia.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan.
- Kuumenna blinipannu tai ohukaispannu (paistoaihion ø 6 cm), lisää rasva ja anna ruskistua hiukan ja annostele taikina. Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä rauhallisesti kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä.
- Tarjoa blinikeot marjojen ja mintunlehtien kanssa, siivilöi kevyt kerros tomusokeria pinnalle.