Siika saa aasialaisen makumaailman Aasian yrteistä – Aasian mintusta, thaibasilikasta ja korianterista. Ihanan vihreä ja raikas minttu-hernesalsa kruunaa kokonaisuuden.
4 annosta
20 minuuttia + maustumisaika
Ainekset
1 Ruukku Järvikylän Aasian yrttejä: Aasian minttu, Thaibasilika, Korianteri
3 rkl öljyä
3 rkl kala- tai soijakastiketta
2 rkl punaista currytahnaa
1–2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl korianteria silputtuna
400–500 g siikafileetä
Hernesalsa
2 rkl oliiviöljyä
200 g vihreitä herneitä, tuore tai pakaste
½ dl Aasian minttua silputtuna
½ ruukkua Järvikylän Romainesalaattia
suolaa, mustapippuria
Koristeluun
Järvikylän Thaibasilikaa
Valmistus
- Sekoita öljy, kala- tai soijakastike, currytahna, ruokokidesokeri ja korianterisilppu.
- Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi nahkaa myötäillen. Nosta viipaleet tarjoiluvadille tai lautasille.
- Valuta tai sivele kastike viipaleiden päälle. Peitä kelmulla, laita jääkaappiin ja anna maustua 1–3 tuntia.
- Sekoita herneet (pakasteherneet sulatettuna), minttusilppu, ohuiksi suikaloitu romaine-salaatti, suola ja pippuri. Anna maustua.
- Annostele hernesalsa kalaviipaleiden päälle ja riivi thaibasilikan lehtiä koristeeksi.