Bataatti-porkkankeitto saa hienostuneen makunsa tuoreesta lipstikasta ja rakuunasta. Tuorejuusto tuo siihen täyteläisyyttä ja rakennetta, omena mukavasti hapokkuutta. Testaa ja ihastu!
4–6 annosta
Ainekset
800 g bataattia
250 g porkkanoita
1 hapokas omena
5 valkosipulin kynttä
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa
1 kasvisliemikuutio
vettä
100 g tuorejuustoa maun mukaan
suolaa, rouhittua mustapippuria
¼ ruukkua Järvikylän Rakuunaa
Valmistus
- Kuori ja pilko kasvikset. Laita palat kattilaan, lisää silputtu lipstikka ja murennettu liemikuutio. Valuta vettä kattilaan niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä kasvikset kypsäksi.
- Lisää tuorejuusto ja soseuta keitto, lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä saadaksesi sopivan sakeuden.
- Mausta silputulla rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
- Nauti esim. näkkileivän tai paahdetun siemen-pähkinäsekoituksen kanssa.