Ceasar-salaatti Järvikylän tapaan. Salaatin juju on rapea romainesalaatti ja itse tehty ceasar-kastike. Salaatti on maukasta sellaisenaan, mutta jos haluat siitä ruokaisamme, lisää joukkoon jättikatkarapuja, grillattua kanaa tai pekonia.

2 annosta
30 minuuttia

Ainekset
2 ruukkua Järvikylän Romainesalaattia
2 maalaisleipäviipaletta
¼ dl oliiviöljyä
1 dl ohutta parmesaaniraastetta

Kastike
1 kananmunan keltuainen
6 anjovista tai sardellia
1 tl Worcester-kastiketta
2 tl sinappia
3 valkosipulin kynttä
½ dl sitruunan mehu

Salaattiin lisäksi
8 isoa jättiravun pyrstöä grillattuna
tai 200 g grillattua kanaa
tai 4–6 viipaletta rapeaksi paistettua kylmä- tai lämminsavupekonia

Valmistus

  1. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet. Siirrä pestyt ja lingotut salaatinlehdet jääkaappiin pariksi tunniksi rapsakoitumaan. Paloittele leipäviipaleet ja paista palat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi, ripottele ohut parmesaani- raaste paiston loppupuolella leipäpalasten päälle ruskistumaan. Siirrä leipäpalat lautaselle odottamaan.
  2. Ota iso pyöreäpohjainen salaattikulho esiin. Lisää keltuainen, hienonnettu anjovis tai sardelli, maustekastike, sinappi, murskatut valkosipulin kynnet ja sitruunamehu kulhoon. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan hyvin vatkaten. Tarkista maku. Lisää revityt salaatinlehdet, leipäpalat ja parmesaanilastut kastikkeen joukkoon kulhoon ja sekoita huolella.
  3. Nosta salaatti annoksiksi lautasille. Halutessasi voit täydentää salaattiannoksia jättikatkaravuilla, grillikanan paloilla tai pekonilla.
image_printTulosta