Viinisuolaheinä
Oletko maistanut metsässä ketunleipää eli metsäkäenkaalia? Viinisuolaheinä tarjoilee samankaltaista makuelämystä mutta rouheampaa suutuntumaa. Viinisuolaheinä kuuluu ranskalaisen keittiön raaka-aineisiin, ja sen maku on lievästi happaman ja suolaisen yhdistelmä. Lehdet ovat koristeelliset ja niissä on viininpunainen lehtiruoti.
Viinisuolaheinän käyttö
Poimi talteen vihervoimaiset reseptit.
Salaatit: Saat kirpakkuutta vihersalaatteihin viinisuolaheinällä. Yhdistä miedompien salaattilajien kanssa maukkaaksi kokonaisuudeksi.
Kastikkeet ja dipit: Käytä viinisuolaheinää kylmiin majoneesi-, kermaviili- ja jogurttikastikkeisiin tuomaan väriä ja makua. Nämä kastikkeet taittavat mukavasti viinisuolaheinän hapokkuutta.
Kalaruoat: Valmista viinisuolaheinästä pinaatin tapaan kermainen muhennos kalan seuraksi.
Keitot: Ranskalaiset tekevät viinisuolaheinästä soseutettua keittoa (soupe à l’oseille). Kokeile ja ylläty!
Kurkkaa hävikkivinkit.
Säilytys
- Säilytä viinisuolaheinä jääkaapin vihanneslokerossa omassa pakkauksessaan, jolloin se pysyy hyvänä ja raikkaana.
- Jos viinisuolaheinä kuivahtaa ja nuupahtaa, laita potti vesilasiin ja kaada vettä pohjalle. Kasvi virkistyy vettä saatuaan.
- Voit myös istuttaa viinisuolaheinän ruukkuun ja kasvattaa uusia lehtiä keittiön ikkunalla. Viinisuolaheinä viihtyy melko hyvin sisätiloissakin.
Viinisuolaheinä-reseptit
Jäikö viinisuolaheinää yli?
Käytä viinisuolaheinää tuoreeltaan. Voit myös ryöpätä sitä pinaatin tapaan pakastimeen. Ryöppää pikaisesti vesitilkassa, valuta ylimääräinen neste pois ja pilko jääpalamuotteihin. Painele tiiviiksi ja pakasta kuutioiksi. Käytä samaan tapaan kuin pakastettua pinaattia.