30 kpl

½ –1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
1 kanelitanko
5 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
¾ dl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia

Laita rosmariinin oksat ja kanelitanko kokonaisina kattilaan. Lisää kuohukerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä kunnes toffeemassan lämpötila on 112–120°. Keittoaika on noin 30 minuuttia. Alussa keitos kuohuu runsaasti. Keittämisen loppuvaiheessa tasaisesti poriseva seos asettuu kattilaan ja valmis toffeemassa on kiiltävää ja paksuhkoa.

Poista kanelitanko ja rosmariinin varret keittiöpihdeillä. Valuta toffee muotteihin tai kaada seos pieneen leivinpaperoituun vuokaan. Anna jähmettyä viileässä.
Irrota makeiset muoteista tai paloittele levy.

Säilytä viileässä.

image_printTulosta