Aasialaiset miso-sieninuudelit raikastuvat mukavasti salaattisekoituksella ja saavat hyvän makuparin korianterista. Kuuman ruoan joukkoon ne kannattaa käännellä juuri ennen tarjoamista. Voit käyttää mitä tahansa nuudeleita, mutta erityisen paljon makua on vehnän ja tattarin sekoituksesta valmistetuissa soba-nuudeleissa.

4 annosta
20 min

200 g viljeltyjä sieniä, esim. siitake- tai herkkusieniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl + 25 g voita
400 g nuudeleita
1 rkl misotahnaa
1 dl nuudelien keitinlientä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 pussi Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta ja
1/2 ruukkua Järvikylän Korianteria

Valmistus:

  1. Puhdista ja leikkaa sienet sopiviksi suupaloiksi.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kippaa siemenet syrjään pannulta ja paista seuraavaksi sienet ruokalusikallisessa voita.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin 1 dl keitinvettä ja valuta nuudelit huolellisesti.
  4. Lisää misotahna ja keitinvesi pannulle sienien seuraksi ja sekoita voimakkaasti, jotta miso sulaa ja muodostaan kastikkeen keitinveden kanssa. Kaada nuudelit ja riisiviinietikka pannuun ja kääntele niin että maut tasoittuvat.
  5. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita lopuksi joukkoon seesaminsiemenet, salaattisekoitus ja korianteri. Tarjoa heti.
image_printTulosta