4 annosta, 20 minuuttia + maustumisaika

1 Ruukku Järvikylän Aasian Yrttejä (Aasian minttu, Thaibasilika, Korianteri)
3 rkl öljyä
3 rkl kala- tai soijakastiketta
2 rkl punaista currytahnaa
1–2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl korianteria silputtuna
400–500 g siikafileetä

Hernesalsa

2 rkl oliiviöljyä
200 g vihreitä herneitä, tuore tai pakaste
½ dl Aasian minttua silputtuna
½ ruukkua Järvikylän Romaine -salaattia tai ½ pss Patruunan salaattia
suolaa, mustapippuria

Koristeluun
Järvikylän Thai-basilikaa

Sekoita öljy, kala- tai soijakastike, currytahna, ruokokidesokeri ja korianterisilppu. Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi nahkaa myötäillen. Nosta viipaleet tarjoiluvadille tai lautasille. Valuta tai sivele kastike viipaleiden päälle. Peitä kelmulla, laita jääkaappiin ja anna maustua 1–3 tuntia.

Sekoita herneet (pakasteherneet sulatettuna), minttusilppu, ohuiksi suikaloitu romaine-salaatti, suola ja pippuri. Anna maustua. Annostele hernesalsa kalaviipaleiden päälle ja  riivi thaibasilikan lehtiä koristeeksi.

image_printTulosta