Makea ja rapsakka Patruunan salaatti saa seurakseen muun muassa paahdettua punasikuria, hasselpähkinöitä, ihanaa valkosipuliruohoa ja sipulisen sitrusvinegretin.

2 annosta
20 min
hyvin helppo

Ainekset:
ekstra-neitsytoliiviöljyä
kourallinen hasselpähköinöitä tai muita pähkinöitä
0,25 punasikuri
1 salottisipuli, ohueksi viipaloituna
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa
mustapippuria
2 Patruunan salaattia
0,5 ruukkua valkosipuliruohoa, hienonnettuna
cheddarjuustoa
kirveliä

suosikkileipääsi

Ohje
1. Kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus oliiviöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää hasselpähkinät pannulle ja paahda niitä välillä käännellen, kunnes ne haistat niiden tuoksun selvästi.
2. Lisää punasikurin neljännes myös pannulle ja paahda sitä rohkeasti leikkuupinta alaspäin, kunnes se on tummunut oikein kunnolla, noin 3-4 minuuttia per puoli. Siirrä sitten pähkinät ja sikuri pois pannulta.
3. Aloita sillä välin vinegretin valmistus. Kuumenna kattila korkealla keskilämmöllä ja lisää runsas loraus oliiviöljyä. Kun kattila on kuuma, lisää viipaloitu salottisipuli ja kypsennä sitä välillä sekoittaen noin 4 min tai kunnes se on täysin pehmennyt. Sen ei ole tarkoitus ruskistua.
4. Kun sipuli on pehmennyt, lisää sitruunankuori ja mehu kattilaan ja sekoita. Mausta vinegretti suolalla ja mustapippurilla.
5. Leikkaa Patruunan salaatti ja punasikuri sopiviksi paloiksi ja lisää ne isoon kulhoon. Lisää myös valkosipuliruoho ja vinegretti ja sekoita huolellisesti.
6. Asettele salaatti ilmavasti lautasille, raasta päälle hieman cheddarjuustoa ja koristele murskatuilla hasselpähkinöillä sekä kirvelillä ja tarjoile suosikkileipäsi kanssa!

Resepti ja kuva Tastery

image_printTulosta