500 g broilerin rintafilettä, kuutioituna ja kylmässä vedessä huuhdeltuna ja talouspaperin päällä kuivattuna
1 rkl riisiviini- / valkoviinietikkaa
2 tl jauhettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl perunajauhoja tai Maizena-jauhoja
1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
Järvikylän korianteria
Sekoita keskenään etikka, inkivääri, suola ja pippuri ja hiero mausteseos kananpaloihin. Kuumenna öljy 175-asteeseen. Pyörittele kananpalat perunajauhoissa ja uppopaista kullanruskeaksi. Nosta talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois. Kuumenna kastike ja pyöritä kananpalat kastikkeessa kauttaaltaan. Aseta kulhoihin ja koristele tuoreella korianterilla ja kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.
Kastike
1 dl ketsuppia
2-3 rkl chilikastiketta (esim srirachaa) tai gochujangia
2-3 rkl hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl vettä
2 rkl kalakastiketta tai soijaa
3-4 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 raastettua valkosipulinkynttä
1-2 kpl punaista chiliä pilkottuna
Viimeistelyyn
2-3 rkl silputtua Järvikylän korianteria
2-3 rkl silputtua kevätsipulia
2-3 rkl seesaminsiemeniä
Yhdistä kattilassa ketsuppi, vesi, hunaja, inkivääri, soija/kalakastike, valkosipuli ja chili. Keitä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja tarkista maku. Pyöräytä kananpaloja kastikkeessa ja tarjoile.
Vaihtoehto uppopaistamiselle:
0,5 l piimää tai Fazer Aito kauraruoka
200 g korppujauhoja
200 g murskattuja corn flakseja
Dippaa kananpalat puoleen litraan piimää tai kauramaitoa maustamisen jälkeen. Yhdistä korppujauhot ja murskatut maissihiutaleet ja pyörittele kananpalat seoksessa. Asettele kananpalat tämän jälkeen uunipellille ja paista +175-200-asteisessa uunissa noin 12-15min, kunnes palat ovat jotakuinkin kypsiä. Pyörittele ne sen jälkeen kastikkeessa ja tarjoile kuten yllä mainittu.
Lisukkeeksi keitettyä Jasmin-riisiä