4–6 annosta valmistusaika 45 minuuttia

1 sipuli
1 rkl öljyä tai voita
1 ruukku lehtikaalia
1 ruukku Järvikylän Meiramia
tai Oreganoa
1 dl kypsää riisiä
1 dl kuohukermaa
2–3 rkl siirappia
3 rkl sulatettua voita
1 tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
400–500 g naudan jauhelihaa

Pinnalle
30 g jääkaappikylmää voita
1 rkl siirappia

Silppua sipuli, kuullota silppu öljyssä tai voissa kasarissa, kaada sekoituskulhoon.

Irrota lehtikaalin- ja yrtinlehdet. Leikkaa lehtikaalinvarret hienoksi silpuksi. Lisää lehtikaalinlehdet, varsisilppu, riisi, kerma, siirappi, voisula, suola ja pippuri kulhoon, sekoita ja anna maustua 5 minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita mureketaikina Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla, tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Muotoile murekemassa kaalikääryleiden muotoon ja laita vuokaan. Valuta pinnalle ohuet siirappiraidat ja levitä juustohöylällä vuoltuja voilastuja pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 7–10 minuuttia.

Tarjoa Järvikylän Mintulla maustetun puolukkahillon kanssa.

VINKKI! Korvaa kypsä riisi ½ desillä korppujauhoja.

image_printTulosta