6 annosta, 60 minuuttia + papujen liotusaika

200 g kuivattuja valkoisia papuja
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerin varsi
2–4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
¼ dl valkoviinietikkaa
1 ruukku Järvikylän Kynteliä
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa tai
Järvikylän Persiljaa
suolaa, rouhittua mustapippuria

Laita huuhdotut valkoiset pavut kulhoon ja kaada reilusti kylmää vettä papujen päälle. Siirrä kulho jääkaappiin ja anna papujen liota vuoro- kauden verran. Kaada liotusvesi pois, kaada pavut kattilaan ja lisää pari litraa vettä. Keitä hiljaa poreillen noin 45 minuuttia, maista papuja keittämisen aikana, jätä niihin hieman purtavuutta.

Halkaise sipuli, poista kuoret ja viipaloi puolikkaat, viipaloi kuorittu porkkana ja pesty sellerinvarsi. Lisää viipaloidut kasvikset papujen kanssa kiehumaan keittämisen loppupuolella. Valuta keitinvesi tarkkaan pois papu-kasvissekoituksesta. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet, halkaise punasipuli, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi, lisää sipulit papujen joukkoon. Lisää valkoviinietikka ja silppua yrtit joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Tarjoa lämpimänä salaattina liha- kala- tai riistaruokien kanssa tai kasvisateriana paistetun, teriyakikastikkeella ja yrteillä maustetun tofun kanssa.

image_printTulosta