Japanilaiset, pienet yakitori-vartaat pääsevät grillistä suoraan Aasian yrttien maustamaan chimichurri-kylpyyn. Purppurainen perilla on persiljaa muistuttava yrtti, mutta tujauksella anista ja herukkaa.
4 annosta
30 min + maustuminen 1 t
maidoton, munaton
Ainekset
600 g maustamattomia broilerin paistileikkeitä
½ dl soijakastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 keskikokoinen purjosipuli
Perilla-chimichurri
1 ruukku Järvikylän Perillaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
1 ruukku Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 vihreä jalapeno
1 dl öljyä
1 ½ rkl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi
1 pussi Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta
pieniä puisia varrastikkuja
Valmistus
- Liota varrastikkuja pari tuntia kylmässä vedessä ennen grillausta, jotta ne eivät syty palamaan.
- Leikkaa paistileikkeet noin 2×2 cm paloiksi kulhoon. Sekoita soijakastike, etikka ja sokeri, ja kaada noin puolet seoksesta broilerin joukkoon. Kääntele niin että maut tasoittuvat. Anna maustua noin 1 tunti jääkaapissa.
- Leikkaa purjosipuli 2–3 cm paloiksi. Pujota broileri- ja purjopalat varrastikkuihin. Jätä vartaat huoneenlämpöön temperoitumaan chimichurrin valmistumisen ajaksi.
- Hienonna perilla, korianteri, valkosipuliruoho ja jalapeno kulhoon. Lisää chimichurrin loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Grillaa vartaita ensin suoralla lämmöllä noin 2–3 minuuttia tai kunnes broileri on ottanut väriä pintaansa. Jatka kypsentämistä epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia. Valele vartaita loppukypsennyksen aikana lopulla soijamarinadilla.
- Jaa salaattisekoitus ja vartaat lautasille. Lusikoi chimichurria päälle. Tarjoa heti.
Vinkki! Perillan sijaan chimichurrissa voi käyttää esim. lehtipersiljaa tai lisätä korianterin määrää.