Japanilaiset, pienet yakitori-vartaat pääsevät grillistä suoraan Aasian yrttien maustamaan chimichurri-kylpyyn. Purppurainen perilla on persiljaa muistuttava yrtti, mutta tujauksella anista ja herukkaa.

4 annosta
30 min + maustuminen 1 t
maidoton, munaton

Ainekset
600 g maustamattomia broilerin paistileikkeitä
½ dl soijakastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 keskikokoinen purjosipuli

Perilla-chimichurri
1 ruukku Järvikylän Perillaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
1 ruukku Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 vihreä jalapeno
1 dl öljyä
1 ½ rkl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Lisäksi
1 pussi Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta

pieniä puisia varrastikkuja

Valmistus

  1. Liota varrastikkuja pari tuntia kylmässä vedessä ennen grillausta, jotta ne eivät syty palamaan.
  2. Leikkaa paistileikkeet noin 2×2 cm paloiksi kulhoon. Sekoita soijakastike, etikka ja sokeri, ja kaada noin puolet seoksesta broilerin joukkoon. Kääntele niin että maut tasoittuvat. Anna maustua noin 1 tunti jääkaapissa.
  3. Leikkaa purjosipuli 2–­­3 cm paloiksi. Pujota broileri- ja purjopalat varrastikkuihin. Jätä vartaat huoneenlämpöön temperoitumaan chimichurrin valmistumisen ajaksi.
  4. Hienonna perilla, korianteri, valkosipuliruoho ja jalapeno kulhoon. Lisää chimichurrin loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  5. Grillaa vartaita ensin suoralla lämmöllä noin 2–3 minuuttia tai kunnes broileri on ottanut väriä pintaansa. Jatka kypsentämistä epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia. Valele vartaita loppukypsennyksen aikana lopulla soijamarinadilla.
  6. Jaa salaattisekoitus ja vartaat lautasille. Lusikoi chimichurria päälle. Tarjoa heti.

Vinkki! Perillan sijaan chimichurrissa voi käyttää esim. lehtipersiljaa tai lisätä korianterin määrää.

image_printTulosta