Grillatut varhaiskaalilohkot saavat makua caesar-kastikkeesta, johon valkosipuli kuuluu olennaisena osana. Kokeile perinteisten kynsien sijaan Järvikylän Valkosipuliruohoa, joka tekee kastikkeesta pehmeän ja raikkaan makuisen.
4 annosta
30 min + marinointi 4 t
gluteeniton
Ainekset
1 pienehkö varhaiskaali
Marinadi
1/2 ruukkua Järvikylän Korianteria ja Järvikylän Thaibasilikaa
TAI 1 rasia Järvikylän Wokmix
½ dl öljyä
2 rkl limetin mehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Vihreä valkosipulicaesar
3 anjovisfileetä (tai 1 ½ rkl kapriksia hienonnettuna)
½ ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 ½ dl majoneesia
2 rkl parmesaania raasteena
Lisäksi
½ ruukkua Järvikylän Valkosipuliruohoa
1 rkl parmesaania raasteena
Valmistus
- Kuori kaalista tarvittaessa uloimmat lehdet pois. Leikkaa kaali kahdeksaan lohkoon niin, että kaalin kova kanta pitää jokaista lohkoa koossa. Grillaa kaalilohkoja suoralla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä kaaleja muutaman kerran grillauksen aikana. Kaalit saavat tummua reilusti grillauksen aikana. Siirrä kaalilohkot reunalliseen astiaan.
- Hienonna wokmix. Sekoita keskenään marinadin aineet. Kaada marinadi kaalin joukkoon ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Hienonna anjovikset ja valkosipuliruoho ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää parmesaani.
- Nosta kaalilohkot marinadista ja lusikoi valkosipulicaesar päälle tai tarjoa erikseen. Hienonna päälle valkosipuliruohoa. Viimeistelle raastetulla parmesaanilla.