Pak choi on kaalien sukuun kuuluva vihannes, joka tässä reseptissä paahdetaan rohkeasti ja tarjoillaan makua pursuavan chili-kanakastikkeen kanssa. Tofun palat tuovat entistäkin enemmän koostumusta ja ruokaisuutta tähän helppoon annokseen, joka sopii niin lisukkeeksi kuin pääruoksikin. Osa reseptin aineksista voi kuulostaa eksoottisilta, mutta kaikki löytyvät helposti lähimmästä aasialaisesta ruokakaupastasi.

1 annos
25 min
helppo

Ainekset

2 rkl chiliöljyä, jossa on chilin palasia (lao gan ma)
150 g kanan jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2 rkl riisiviinietikkaa
0,75 dl fermentoitua papukastiketta (doubanjiang, ssamjang tai miso)
0,5 dl vettä
60-80 g kiinteää maustamatonta tofua, kuutioituna
2 tähtianista
1 kevätsipuli, viipaloituna
1 pak choi, pituussuunnassa puolitettuna
kourallinen seesaminsiemeniä
vesikrassia

Ohje

1. Kuumenna paistinpannu tai kattila korkealla lämmöllä ja lisää loraus chiliöljyä. Kun pannu on kuuma, lisää kanan jauheliha ja ruskista sitä korkealla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen ja murustaen sitä.

2. Kun kana on ruskistunut, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja jatka kypsennystä vielä 1-2 min.

3. Lisää sitten etikka, papukastike, lao gan ma, vesi, tofu, tähtianis ja viipaloitu kevätsipuli ja kiehuta seosta pari min ja sammuta sitten liesi.

4. Kuumenna toinen paistinpannu korkealla lämmöllä. Kun pannu on tulikuuma lisää puolitettu pak choi pannulle leikkuupinta alaspäin. Voit halutessasi painaa pak choita pannua vasten pienemmällä kattilan kannella tai käsilläsi, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Paahda pak choita 3-5 min tai kunnes leikkuu pinta on hieman hiiltynyt. Siirrä pak choi sitten lautaselle.

5. Lusikoi chili-kanakastiketta pak choin päälle ja viimeistele annos seesaminsiemenillä ja vesikrassilla!

Resepti ja kuva Tastery

image_printTulosta