Nyt herkutellaan kotimaisilla muikuilla mestarikokin malliin, sillä reseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustaja Ismo Sipeläinen. Herkulliseksi paahtuneet muikut päällystetään raikkaan vihreällä gremolatalla, ja lisukkeena voi tarjota vielä kermaviilidippiä. Muikkujen hiillostus onnistuu kotikeittiössä kuumalla paistinpannulla, mutta gremolataa kannattaa kokeilla myös kesäkeittiössä halstrattujen tai grillattujen kalojen seurana. Resepti on toteutettu yhteistyössä Hätälän kanssa, joka Järvikylän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

400 g Hätälän perattuja muikkuja
suolaa

Gremolata:
1 ruukku Järvikylän minttua
1 ruukku Järvikylän ruohosipulia
1 ruukku Järvikylän lehtipersiljaa
2 kynttä valkosipulia
1 sitruuna
1 dl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Dippi:
1prk kermaviiliä
1rkl gremolataa

Tee gremolata: sekoita yrtit, valkosipuli ja öljy blenderissä tai sauvasekottimella. Lisää lopuksi yhden sitruunanmehu sekä kuori raastettuna. Mausta suolalle sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Huuhtele ja kuivaa muikut huolella. Anna paistinpannun lämmetä kunnolla ja lisää pannulle hieman suolaa. Hiillosta muikkuihin molemmille puolille kunnon väri. Paahtamisen jälkeen valele muikkujen pintaa gremolataa.

Valmista dippi sekoittamalla 1 rkl gremolataa kermaviilin kanssa. Tarkista maku. Halutessasi voit lisätä joukkoon puolikkaan sitruunan mehun.

image_printTulosta