Pinaatti-fetapiiras saa ripauksen raikkautta mintusta. Tarjoa lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa. Sopii niin illanistujaisiin kuin vaikka juhlien noutopöytään.
6 annosta
valmistusaika 60 minuuttia
Ainekset
250 g lehtitaikinaa
Täyte
2 ps (à 250 g) pinaattia
1 ruukku Järvikylän Minttua
3 kananmunaa
3 dl maustamatonta jogurttia
¾ tl suolaa
¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl karkeaksi rouhittua valko- tai mustapippuria
Pinnalle
200 g fetajuustoa
Valmistus
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, ø 24 cm, ja voitele vuoan reuna.
- Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja kolmen senttimetrin verran reunaa peittäväksi levyksi. Siirrä levy vuokaan.
- Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne laakeaan pannuun tai paistokasariin.
- Pehmitä miedolla lämmössä, silloin tällöin sekoitellen. Valuta ja jäähdytä.
- Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Silppua minttu pinaatin päälle.
- Sekoita liemen aineet ja kaada seos pinaatin päälle vuokaan.
- Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia