Basilika-timjamiyrttiöljy maistuu grillattujen kasvisten kanssa. Kokeile grillatun maissin tai parsan, höyrytetyn kukka- tai parsakaalin ja varhaisporkkanoiden kanssa. Erinomaista myös salaatin kastikkeena. Testaa ja nauti kesäisestä mausta!
10 minuuttia
Ainekset
1 ruukku Järvikylän Basilikaa
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
½ ruukkua Järvikylän Persiljaa
½ ruukkua Järvikylän Ruohosipulia
4 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ dl oliiviöljyä
½ – 1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
Valmistus
- Silppua yrtit, murskaa kuoritut valkosipulin kynnet ja purista sitruunasta mehu.
- Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua puolesta tunnista seuraavaan päivään.
- Tarjoa grillatun maissin tai parsan kanssa. Yrttiöljy sopii myös höyrytetyn kukka- tai parsakaalin ja varhaisporkkanoiden kanssa sekä salaatin kastikkeeksi.