18–20 pikkubliniä, 40 minuuttia + taikinan kohoamisaika
4 dl täysmaitoa
½ palaa hiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 ½ tl suolaa
4 kananmunaa
50 g voisulaa
Paistamiseen
noin 150 g kirkastettua rosmariinivoita
Tarjoiluun
½ ruukkua Järvikylän Minttua
mansikoita ja mustikoita
tomusokeria
Lämmitä maito 40-asteiseksi, lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen. Erota munankeltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota 2–4 tuntia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan.
Kuumenna blinipannu tai ohukaispannu (paistoaihion ø 6 cm), lisää rasva ja anna ruskistua hiukan ja annostele taikina. Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä rauhallisesti kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä.
Tarjoa blinikeot marjojen ja mintunlehtien kanssa, siivilöi kevyt kerros tomusokeria pinnalle.