Pääsiäispöydän päätähti on tieysti lampaanpaisti, joka maustetaan timjamilla ja rosmariinilla. Seuraksi sopivat hienosti rakuunaporkkanat.

4 annosta, valmistusaika 30 minuuttia + paistoaika

Ainekset

1 lampaanpaisti
1 valkosipuli
1 tl mustapippuria karkeaksi rouhittuna
1 ruukku Järvikylän Timjamia
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
paistinarua sitomiseen
1–2 dl vettä

Tarjoiluun
sormisuolaa tai soijakastiketta (gluteeniton)

Rakuunaporkkanat
1 kg porkkanoita
vettä, suolaa
2 rkl sokeria
30 g voita
¼ ruukku Järvikylän Rakuunaa

Valmistus

  1. Tee lampaanpaistin pintaan pikkuviiltoja ja työnnä kuoritut valkosipulin kynnet viiltoihin. Ripottele mustapippuri paistin pintaan. Leikkaa yrtit, aseta ne paistin pinnalle ja sido paistinarulla.
  2. Siirrä paisti pieneen uunivuokaan, valuta tilkka lihalientä vuoan pohjalle ja työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista uunissa 150 asteessa kunnes paistin sisälämpötila on 70 °C–75 °C. Valele paistia vuossa olevalla liemellä paiston aikana. Ota paisti uunista, peitä alumiinifoliolla ja anna muhia 15–30 minuuttia ennen tarjoamista.
  3. Keitä pilkotut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Mausta porkkanat sokerilla, voilla ja silputuilla rakuunalehdillä. Tarjoa paisti porkkanoiden ja esim. lohkoperunoiden kanssa.

VINKKI

Lampaalle täydellinen kastike on raikas minttujogurttikastike.

image_printTulosta