Pääsiäispöydän päätähti on tieysti lampaanpaisti, joka maustetaan timjamilla ja rosmariinilla. Seuraksi sopivat hienosti rakuunaporkkanat.
4 annosta, valmistusaika 30 minuuttia + paistoaika
Ainekset
1 lampaanpaisti
1 valkosipuli
1 tl mustapippuria karkeaksi rouhittuna
1 ruukku Järvikylän Timjamia
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
paistinarua sitomiseen
1–2 dl vettä
Tarjoiluun
sormisuolaa tai soijakastiketta (gluteeniton)
Rakuunaporkkanat
1 kg porkkanoita
vettä, suolaa
2 rkl sokeria
30 g voita
¼ ruukku Järvikylän Rakuunaa
Valmistus
- Tee lampaanpaistin pintaan pikkuviiltoja ja työnnä kuoritut valkosipulin kynnet viiltoihin. Ripottele mustapippuri paistin pintaan. Leikkaa yrtit, aseta ne paistin pinnalle ja sido paistinarulla.
- Siirrä paisti pieneen uunivuokaan, valuta tilkka lihalientä vuoan pohjalle ja työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista uunissa 150 asteessa kunnes paistin sisälämpötila on 70 °C–75 °C. Valele paistia vuossa olevalla liemellä paiston aikana. Ota paisti uunista, peitä alumiinifoliolla ja anna muhia 15–30 minuuttia ennen tarjoamista.
- Keitä pilkotut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Mausta porkkanat sokerilla, voilla ja silputuilla rakuunalehdillä. Tarjoa paisti porkkanoiden ja esim. lohkoperunoiden kanssa.
VINKKI
Lampaalle täydellinen kastike on raikas minttujogurttikastike.