Uunissa hautuva kookoskermainen kanapata saa makunsa tuoreesta thaibasilikasta ja korianterista. Lisukkeena hurmaa curryriisi sekä raikas yrttinen punasipuli-tomaattisalaatti.
4 annosta
esivalmistelu 15 min + kypsennys ja lisukkeet 45 min
gluteeniton, munaton
Ainekset
4 broilerin koipea
2 dl kookoskermaa
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1 dl sitruunamehua
2 tl suolaa
1 rkl voita
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria
Curryriisi:
6 dl riisiä
1,2 l vettä
4 rkl currya
2 tl suolaa
2 rkl voita
1 ruukku Järvikylän Perillaa
Kasvislisuke:
3 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
2 dl sokeria
2–4 punasipulia
2 rasiaa kirsikkatomaatteja (500 g)
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl suolapähkinöitä
Valmistus
- Sekoita uunivuoassa nesteet ja suola.
- Asettele kanat uunivuokaan. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes koivet ovat sisältä kypsiä (75 astetta).
- Nosta kypsät koivet padasta sivuun hieman lepäämään.
- Lisää kastikkeen sekaan voi ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Lisää hienonnetut yrtit. Tarkista maku ja lisää suolaa tai muita mausteita oman maun mukaan.
- Kanat voi nostaa takaisin pataan tarjoilua varten.
Curryriisi:
- Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kattilassa tai riisinkeittimessä. Lisää mausteet keitinveteen ja sekoita kunnolla ennen kypsentämistä.
- Lisää kypsään riisiin voi ja hienonnettu perilla. Jätä muutama lehti koristeeksi!
Kasvislisuke:
- Kiehauta vesi, etikka ja sokeri kattilassa.
- Leikkaa punasipulista ohutta suikaletta ja lisää keitetyn, lämpimän liemen sekaan marinoitumaan.
- Puolita kirsikkatomaatit, hienonna yrtit ja sekoita oliiviöljyn ja suolapähkinöiden kanssa.
- Valuta sipulit ja sekoita salaatin joukkoon.