Uunissa hautuva kookoskermainen kanapata saa makunsa tuoreesta thaibasilikasta ja korianterista. Lisukkeena hurmaa curryriisi sekä raikas yrttinen punasipuli-tomaattisalaatti.

4 annosta
esivalmistelu 15 min + kypsennys ja lisukkeet 45 min
gluteeniton, munaton

Ainekset

4 broilerin koipea
2 dl kookoskermaa
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1 dl sitruunamehua
2 tl suolaa
1 rkl voita
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
1 ruukku Järvikylän Korianteria

Curryriisi:

6 dl riisiä
1,2 l vettä
4 rkl currya
2 tl suolaa
2 rkl voita
1 ruukku Järvikylän Perillaa

Kasvislisuke:

3 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
2 dl sokeria
2–4 punasipulia
2 rasiaa kirsikkatomaatteja (500 g)
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
1 ruukku Järvikylän Thaibasilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl suolapähkinöitä

Valmistus

  1. Sekoita uunivuoassa nesteet ja suola.
  2. Asettele kanat uunivuokaan. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes koivet ovat sisältä kypsiä (75 astetta).
  3. Nosta kypsät koivet padasta sivuun hieman lepäämään.
  4. Lisää kastikkeen sekaan voi ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Lisää hienonnetut yrtit. Tarkista maku ja lisää suolaa tai muita mausteita oman maun mukaan.
  5. Kanat voi nostaa takaisin pataan tarjoilua varten.

Curryriisi:

  1. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kattilassa tai riisinkeittimessä. Lisää mausteet keitinveteen ja sekoita kunnolla ennen kypsentämistä.
  2. Lisää kypsään riisiin voi ja hienonnettu perilla. Jätä muutama lehti koristeeksi!

Kasvislisuke:

  1. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri kattilassa.
  2. Leikkaa punasipulista ohutta suikaletta ja lisää keitetyn, lämpimän liemen sekaan marinoitumaan.
  3. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna yrtit ja sekoita oliiviöljyn ja suolapähkinöiden kanssa.
  4. Valuta sipulit ja sekoita salaatin joukkoon.