noin 30 kpl 60 minuuttia

500 g porkkanoita
500 g perunoita
2 dl kasvisten keitinlientä
2 dl maitoa
2 ruukkua Järvikylän Persiljaa
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

50 g voita

Valkosipuliruohokastike

1 ruukku Järvikylän Valkosipuliruohoa silputtuna
1 dl majoneesia
3 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
suolaa, rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

1 ruukku Järvikylän salaattia maun mukaan

Aloita kastikkeesta. Sekoita aineet ja anna kastikkeen maustua jääkapissa lettujen valmistuksen ajan.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Keitä kasvispaloja suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta. Säästä 2 dl keitinlientä taikinaan.

Soseuta kasvikset perunasurvimella ja anna soseen jäähtyä haaleaksi. Lisää kasvisten keitinliemi, maito, silputut persilja ja villirucola, soijakastike, kananmuna, jauhot, suola ja pippuri soseeseen. Älä sekoita liikaa, että taikina ei sitkisty.

Paista taikinasta ohukaispannussa kullankeltaisia pikkulettuja, pari minuuttia per puoli.

Tarjoa valkosipuliruohokastikkeen ja salaatin kanssa.

image_printTulosta