Vehnänoras

Vehnänoras

Vehnänoras on mainio vihervoiman lähteenä, ei niinkään ruokien mausteyrttinä. Vehnänoras sisältää lehtivihreän lisäksi mm. A-, C-, E-, K- ja B-ryhmän vitamiineja ja elimistölle hyödyllisiä entsyymejä. Vehnänoraasta puristetaankin usein tipat talteen vehnänorasmehuksi tai hurautetaan smoothien sekaan. 

Vehnänoras kasvatetaan vehnän jyvistä, ja sitä voi hyödyntää myös lemmikeille, kuten kissoille ja marsuille. Pääsiäisen aikaan se toimii vihreänä oraana ja syötävänä koristeena rairuohon asemasta. 

Vehnänoraan käyttö 

Katso vihervoimaiset reseptit ja hävikkivinkit.

Mehu: Purista mehulingolla raikasta ja energisen vihreää vehnänorasmehua. 

Smoothie: Lisää vehnänorasta vihersmoothien sekaan. Yhdistä makeudeksi esimerkiksi banaania ja ananasta sekä vihreäksi energiaksi pinaattia ja vehnänorasta. 

Koristelu: Saksi vehnänoraita hienoksi silpuksi leivän päälle tai täytettyihin leipiin.

Kasvatettu paperiruukussa Joroisissa. Kierrätä juuripaakku biojätteenä ja kääre muovina. Kuljetuslaatikkomme ovat kartonkisia.

Säilytys

  1. Vehnänoras on hyvä säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa omassa pakkauksessaan, jolloin taimipotti pysyy kosteana ja lehdet napakkana. 

Vehnänoras-reseptit

Jäikö vehnänorasta yli? 

Purista vehnänoras mehuksi tai sujauta smoothien sekaan. Kuivaaminen ei ole paras tapa käyttää vehnänorasta: maku ja vitamiinit säilyvät tuoreessa oraassa.

image_printTulosta
2024-10-17T09:13:58+00:00

Haku

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uusimmat sisällöt