Blinit Järvikylän tapaan paistetaan kirkastetussa rosmariinivoissa ja tarjoillaan tuoreiden mintunlehtien ja marjojen kera. Nam!

18–20 pikkubliniä
valmistusaika 40 minuuttia + taikinan kohoamisaika

Ainekset
4 dl täysmaitoa
½ palaa hiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 ½ tl suolaa
4 kananmunaa
50 g voisulaa

Paistamiseen
noin 150 g kirkastettua rosmariinivoita

Tarjoiluun
½ ruukkua Järvikylän Minttua
mansikoita ja mustikoita
tomusokeria

Valmistus

  1. Lämmitä maito 40-asteiseksi, lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen. Erota munankeltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota 2–4 tuntia.
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan.
  3. Kuumenna blinipannu tai ohukaispannu (paistoaihion ø 6 cm), lisää rasva ja anna ruskistua hiukan ja annostele taikina. Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä rauhallisesti kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä.
  4. Tarjoa blinikeot marjojen ja mintunlehtien kanssa, siivilöi kevyt kerros tomusokeria pinnalle.
image_printTulosta