Spaghetti all’Amatriciana yhdistää pancetan, tomaattipyreen, valkosipulin, sipulin ja chilin herkulliseksi kastikkeeksi. Kastike maustetaan valkoviinillä, punaviinietikalla, timjamilla ja cayennepippurilla. Tarjoillaan spagetin, basilikan ja rucolan kanssa.
4 annosta
50 min
gluteeniton (käyttäessäsi glueenitonta spagettia)
helppo
Ainekset
150 g pekonia kuutioituna
400 g tomaattimurskaa
3-4 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä murskattua
1-2 keltasipulia kuorittuna ja silputtuna
½ punainen chili pilkottuna
1 dl valkoviiniä tai vettä
2-3 rkl punaviinietikkaa
Järvikylän Timjamia
3-4 rkl oliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa, pippuria
1 tl sokeria
400 g gluteenitonta spagettia
Järvikylän Basilikaa
Järvikylän Rucolaa tai
Järvikylän Villirucolaa
VALMISTUS
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistinpannulla.
- Lisää sipulisilppu, valkosipuli ja pekonikuutiot.
- Paista pekoni ja sipuli kullanruskeiksi.
- Lisää valkoviini, etikka, vesi ja tomaattimurska.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10-15 min, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, cayennepippuria, sokeria ja timjamia. Tarkista maku uudelleen.
- Keitä pasta kypsäksi pussissa olevan ohjeen mukaan, siivilöi.
- Lisää pastan joukkoon 2-3 rkl oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.
- Yhdistä kastike ja pasta, annostele lautasille, rouhi vielä päälle hieman mustapippuria, vastaraastettua juustoa sekä lisää basilikaa ja rucolaa sekä pieni tujaus oliiviöljyä.
- Mikäli haluat annoksen maidottomana, jätä raastamatta päälle parmesaania tai pecorino romanaa.