Kun haluat supermaukkaan piiraan, hienonna pohjaan yrttejä! Timjamin ohella oregano ja salvia sopivat kantarellipiirakkaan ja suppilovahveropiirakkaan hyvin. Nautinnon täydentää ja raikastaa vihreä salaatti. Kokeile esim. Järvikylän Pertsa-salaattisekoitusta.
12 palaa
30 min + kypsennys 30 min
lakto-ovovegetaarinen
Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl spelttijauhoja
½ tl suolaa
125 g kylmää voita
2 rkl Järvikylän Timjamia hienonnettuna
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
n. 1 l sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 iso sipuli
1 rkl voita
½ + ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä (200 g)
1 ruukku Järvikylän Lehtipersiljaa
2 dl voimakasta juustoraastetta, esim. emmental tai gruyère
Lisäksi:
1 rkl voita vuokaan
Valmistus
- Voitele piirasvuoka. Sekoita jauhot ja suola. Kuutioi voi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää hienonnettu timjami yhdessä veden kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisijaltaan noin 25 cm). Pistele pohjaa sieltä täältä haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Puhdista ja leikkaa sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia voissa pannulla noin 5 minuuttia. Mausta suolalla (½ tl) ja pippurilla. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Levitä sieni-sipuliseos esipaistetulle pohjalle. Sekoita kananmunat, kermaviili ja ½ tl suolaa keskenään. Hienonna lehtipersilja ja lisää muna-kermaviiliseokseen ja kaada seos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea.