Rucola-sormukset yhdistävät graavi- tai kylmäsavulohen, smetanan ja tuoreet yrtit herkulliseksi alkupalaksi. Salaattilehdet ja rucola muodostavat rullan pohjan, jonka päälle asetellaan lohiviipaleet ja smetana. Rulla pakastetaan ja leikataan sormuksiksi.

10 viipaletta
30 min (sisältää valmistelun ja pakastamisen)
helppo

Ainekset

1 ruukku Järvikylän Pehtoorin salaattia
1 pussi Järvikylän Rucolaa tai
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
150 g graavi -tai kylmäsavulohta
1 prk (120 g) smetanaa
½ ruukkua ruohosipulia
½ ruukkua Järvikylän Timjamia
½ ruukkua Järvikylän Lipstikkaa

Vadille

1 pussi Järvikylän Rucolaa tai
1 ruukku Järvikylän Villirucolaa
10 kirsikkatomaattia
1 rkl oliiviöljyä

VALMISTUS

  1. Levitä reilu pala kelmua työlaudalle.
  2. Asettele huuhdotut ja lingotut (suurimmat) salaatinlehdet limittäin kelmun päälle noin 20 x 30 cm:n kokoon.
  3. Asettele rucolanlehdet päälle ja niiden päälle lohisiivut.
  4. Valuta sekoittamalla notkistettu smetana lohiviipaleilla ja ripottele silputut yrtit päälle.
  5. Rullaa salaattilevyt kelmun avulla tiiviisti, kieputa kelmun päät karkkipaperin tapaan napakasti kiinni.
  6. Siirrä rulla pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
  7. Leikkaa rulla sormuksiksi, ja aseta ne tarjoiluastiaan.
  8. Koristele vati rucolanlehdillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Valuta hiukan oliiviöljyä päälle.
  9. Tarjoa vaalean leivän kera.

Vinkki!
Kokeile keittokinkkua lohen sijasta.

image_printTulosta