10 viipaletta
1 ruukku Järvikylän Ruukku- tai
Järvikylän Pehtoorin salaattia
1 ruukku Järvikylän Rucolaa
150 g graavi -tai kylmäsavulohta
1 prk (120 g) smetanaa
½ ruukkua ruohosipulia
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua lipstikkaa
Vadille
1 ruukku Järvikylän Rucolaa
10 kirsikkatomaattia
1 rkl oliiviöljyä
Levitä reilu pala kelmua työlaudalle. Asettele huuhdotut ja lingotut (suurimmat) salaatinlehdet limittäin kelmun päälle noin 20 x 30 cm:n kokoon. Asettele rucolanlehdet päälle ja niiden päälle lohisiivut. Valuta sekoittamalla notkistettu smetana lohiviipaleilla ja ripottele silputut yrtit päälle. Rullaa salaattilevyt kelmun avulla tiiviisti, kieputa kelmun päät karkkipaperin tapaan napakasti kiinni. Siirrä rulla pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Leikkaa rulla sormuksiksi, ja aseta ne tarjoiluastiaan.
Koristele vati Rucolanlehdillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Valuta hiukan oliiviöljyä päälle
Tarjoa vaalean leivän kera.
Vinkki!
Kokeile keittokinkkua lohen sijasta.