Parsan herkullisuutta, paahdetun tomaatin umamia ja pientä jalapenon poltetta. Mainio makumaailma sopii salaatiksi juhliin, brunssille ja illanistujaisiin!
4 annosta
1 rasia (250 g) kirsikka-tai miniluumutomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
500 g tankoparsaa
3 l vettä
1 rkl suolaa
1 sokeripala
½ ruukkua Järvikylän kirveliä
2 pussia (à 75 g) Järvikylän Maukas-salaattisekoitusta
Jalapeno-kastike:
1 jalapeno
1 purkki (200 g) ranskankermaa tai kermaviiliä
1 lime
½ tl hienoa merisuolaa
⅓ tl rouhittua mustapippuria
- Leikkaa huuhdotut tomaatit puoliksi pituussuunnassa. Asettele tomaatinpuolikkaat leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Mausta tasaisesti oliiviöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla ja kuivaa tomaatteja 120 C° uunissa noin tunnin ajan. Anna tämän jälkeen tomaattien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Keitä parsoja suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä 3 minuuttia ja jäähdytä ne heti keittämisen jälkeen jääkylmällä vedellä. Leikkaa jäähtyneet parsat pienemmiksi viipaleiksi ja sekoita hienonnetun kirvelin kanssa.
- Levitä salaattisekoitus tarjoiluvadille ja nostele maustetut parsat sekä jäähtyneet uunitomaatit päälle. Viimeistele salaatti jalapeno-kastikkeella ja nauti.
Jalapeno-kastike:
- Leikkaa jalapeno pieniksi kuutioiksi ja lisää siitä aluksi ⅓ ranskankerman joukkoon.
- Raasta mukaan limenkuorta ja purista hieman limemehua kastikepohjaan.
- Lisää mausteet, sekoita hyvin ja maista kastiketta. Mikäli kaipaat lisää tulisuutta, lisää jalapenokuutioita ja jos kaipaat enemmän hapokkuutta ja raikkautta, lisää limemehua.