Joululohi uudella tavalla! Näyttävä graavilohikranssi on juhlapöydän katseenvangitsija. Se saa makunsa tillistä, rosmariinista ja karpaloista. Makupariksi sopii saaristolaisleipä. Resepti by Peggyn pieni punainen keittiö.

Noin 10 annosta

Ainekset
700 g lohifileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
½ tl valkopippuria myllystä
1 ruukku Järvikylän Tilliä

Koristeluvinkit
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia
1 ruukku Järvikylän Persiljaa
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
2 rkl karpaloita
2 rkl pähkinöitä

Valmistus

  1. Ripottele fileen päälle tasaisesti suola, sitten sokeri ja lopuksi valkopippuri. Puristele tillin oksia kevyesti käsin ja asettele fileen päälle.
  2. Kääri filee tiukasti voipaperiin ja lopuksi kelmun sisään. Anna kalan graavautua jääkaapissa noin 18 h.
  3. Poista pinnalta tilli sekä mausteet.
  4. Leikkaa filee ilman nahkaa ohuiksi siivuiksi.
  5. Asettele siivut tarjoiluastiaan kranssin muotoon. Koristele yrteillä, karpaloilla ja pähkinöillä.
image_printTulosta