Joululohi uudella tavalla! Näyttävä graavilohikranssi on juhlapöydän katseenvangitsija. Se saa makunsa tillistä, rosmariinista ja karpaloista. Makupariksi sopii saaristolaisleipä. Resepti by Peggyn pieni punainen keittiö.
Noin 10 annosta
Ainekset
700 g lohifileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
½ tl valkopippuria myllystä
1 ruukku Järvikylän Tilliä
Koristeluvinkit
1 ruukku Järvikylän Ruohosipulia
1 ruukku Järvikylän Persiljaa
1 ruukku Järvikylän Rosmariinia
2 rkl karpaloita
2 rkl pähkinöitä
Valmistus
- Ripottele fileen päälle tasaisesti suola, sitten sokeri ja lopuksi valkopippuri. Puristele tillin oksia kevyesti käsin ja asettele fileen päälle.
- Kääri filee tiukasti voipaperiin ja lopuksi kelmun sisään. Anna kalan graavautua jääkaapissa noin 18 h.
- Poista pinnalta tilli sekä mausteet.
- Leikkaa filee ilman nahkaa ohuiksi siivuiksi.
- Asettele siivut tarjoiluastiaan kranssin muotoon. Koristele yrteillä, karpaloilla ja pähkinöillä.