Green goddess dressingillä viimeistelty salaatti on noussut somen kestohitiksi. Raikas, yrttien vaalean vihreäksi värjäämä kastike sopii mainiosti myös rasvaisen kalan raikastajaksi. Jos kaipaat lisää täyttävyyttä, keitä kylkeen kvinoaa tai ateriajyviä.
Lohi-broccoliinisalaatti ja green goddess -kastike
4 annosta
20 min + kypsennys 15 min
600 g ruodotonta lohfileetä
250 g broccoliinia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Green goddess -kastike:
1 ruukku Järvikylän korianteria
½ ruukku Järvikylän ruohosipulia
½ ruukku Järvikylän tilliä
5 oksaa Järvikylän rakuunaa
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä broccoliinit lohen ympärille.
Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon suola ja oliiviöljy. Mausta lohi ja broccoliinit öljy-valkosipuliseoksella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, lohipalojen paksuudesta riippuen.
Laita kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
Levitä salaatti lautasille, ja nosta broccoliinit ja lohipalat päälle. Tarjoa kastikkeen kanssa.