400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
0,75-1 dl kermaa tai Yosa Greek Style -kauravälipala
3 rkl parmesaania raastettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
cayennepippuria maun mukaan
3-4 rkl Järvikylän basilikaa hienonnettuna
3-4 rkl Järvikylän lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl oreganoa
2 murskattua valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
voita paistamiseen
Sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pehmeiksi. Kaada kulhoon kerma tai Yosa, riko mukaan kananmuna ja sekoita. Lisää pehmenneet sipulit ja korppujauho. Anna turvota hetki ja lisää mukaan jauheliha, yrtit, parmesaani ja mausteet. Sekoita hyvin, tarkista maku, muotoile lihapulliksi ja paista pannulla lähes kypsiksi.
Lihapullat kypsyvät valmiiksi tomaattikastikkeessa ja tarjoillaan spagetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kera. Voit rouhaista päälle vielä hieman tuoretta mustapippuria sekä lisätä pienen lorauksen hyvää oliiviöljyä.
Tomaattikastike
2 prk tomaattimurskaa
3-4 rkl punaviinietikkaa
1 punasipuli kuorittuna ja pilkottuna
2-3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuina
1 tl suolaa
2-3 rkl sokeria
mustapippuria
1 laakerinlehti
2-3 rkl oliiviöljyä
¼ tl chiliä tai cayennepippuria
Kuumenna öljy kattilassa, lisää perään sipulit ja valkosipulit, kuullota. Lisää chili, kuullota vielä hetki, älä kuitenkaan ruskista. Lisää mukaan vielä tomaattimurska, sokeri, etikka ja laakerinlehti. Anna keittyä miedolla lämmöllä noin 15-20 min. Tarkista maku. Lisää suola ja pippuri.
Kastike saisi maultaan olla happaman imelä, karvaan runsas, mutta kuitenkin makeahko. Eli italialaisen herkullinen ja suun täyttävä maku. Lisää joukkoon lihapullat ja anna niiden kypsyä tomaattihauteessa miedolla lämmöllä kypsiksi. Tarjoile vastakeitetyn spagetin kera.