Raikkaan yrttinen dippikaunotar on omiaan alkupalana tai pikkunaposteltavana. Ympärille voi  kattaa esim. revittyjä, oliiviöljylorauksen kanssa paahdettuja leipäpaloja ja erilaisia kasviksia. Dippiä maustavia yrttejä voi vaihdella oman maun mukaan. Sitruunamelissa ja basilika ovat myös kokeilun arvoinen parivaljakko.

4-6 annosta
5 min
gluteeniton, lakto-ovo-vegetaarinen

Ainekset
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
2 rkl Järvikylän Minttua hienonnettuna
2 rkl Järvikylän Valkosipuliruohoa hienonnettuna
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Koristeluun
Järvikylän syötäviä kukkia kuten neilikkaa, orvokkeja ja laventelia neilikkaa
1 rkl Järvikylän Valkosipuliruohoa hienonnettuna
10 lehteä Järvikylän Minttua

lisäksi esim. paahdettua maalaisleipää, porkkanoita, retiisejä, kurkkua

Valmistus

  1. Yhdistä tuorejuusto ja rahka. Hienonna yrtit joukkoon ja mausta dippi ripauksella suolaa ja pippuria.
  2. Levitä dippi laakealle vadille noin 1 cm korkuiseksi kerrokseksi. Koristele pinta kukilla, hienonnetulla valkosipuliruoholla ja mintunlehdillä.
image_printTulosta