Juuriselleri ja lipstikka ovat ylimpiä ystäviä ja täydentävät toinen toisiaan loistavasti tässä yksinkertaisessa, mutta moniulotteisessa salaatissa. Selleripalat paahdetaan paistopussissa, mikä säilyttää niiden mehukkuuden ja aromin ennennäkemättömällä tavalla.
2 annosta
noin 40 min
helppo
Ainekset:
0,5 juuriselleri, kuorittuna ja paloiteltuna noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi paloiksi
1 ruukku Järvikylän lipstikkaa
mustapippuria
suolaa
loraus oliiviöljyä
Jogurttikastike:
3 rkl turkkilaista jogurttia
0,5 sitruunan kuori
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
Järvikylän Romaine-salaattia
pari kourallista baby pinaattia
saksanpähkinöitä, paahdettuina
Ohje:
1. Lisää paloiteltu juuriselleri ja puolet lipstikasta paistopussiin yhdessä pippurin, suolan ja oliiviöljyn kanssa. Voit myös paahtaa juurisellerit ilman paistopussia,
mutta jätä lipstikka siinä tapauksessa pois tässä kohtaa. Kypsennä selleriä noin 30-40 min 180-asteisessa uunissa. Kun juuriselleri on kypsää, jätä ne jäähtymään paistopussin sisälle.
2. Tee sillä välin jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun asti.
3. Kun selleripalat ovat jäähtyneet siirrä ne kulhoon yhdessä Romainen ja pinaatin kanssa ja sekoita huolella.
4. Tarjoile salaatti jogurttikastikepedin päällä ja viimeistele se saksanpähkinöillä ja tuoreella lipstikalla.
Resepti ja kuvaus; Tastery Foods