MasterChef Suomi 2024
Järvikylän yrteillä oli kunnia päästä Helena Puolakan nimikkoannokseen, kun MasterChef Suomi -kilpailijat kokkasivat tuomareiden annoksia. Helenan viiriäinen on flambeerattu rommilla, kastikkeessa on rommissa marinoituja kultaisia rusinoita ja alla mintun ja meiramin raikastama kaalisalaatti.
1 viiriäinen
1 salottisipuli
10 g rusinoita
150 ml rommia
1 tl paahdettuja fenkolinsiemeniä
150 ml kanalientä
Järvikylän lehtipersiljaa
nokare voita
Salaatti:
½ varhaiskaali
kyssäkaali
metsäsieniä
Järvikylän minttua
Järvikylän meiramia
Samppanjavinegretti:
25 ml samppanjaetikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 ml rypsiöljyä
25 ml kevyttä oliiviöljyä
Koristeluun:
Paahda fenkolinsiemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkolinsiementen kera.
Tee samppanjavinegretti. Hienonna kaalit ohuiksi suikaleiksi ja mausta samppanjavinegretillä.
Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 asteessa 5–8 minuuttia. Siirrä lintu folioon. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pannuun salottisipulit ja liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Lisää kanaliemi pannuun, redusoi (eli keitä nestettä niin, että jäljellä on vain puolet), lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa.
Lisää salaattiin lopuksi minttu ja meirami. Tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera.