Superraikas Aasian minttu viimeistelee kesän helpoimman ja herkuimman grillivegen, broccoliinin. Grillatut kasvikset sopivat loistavasti uusien yrttien kokeiluun!
4–6 annosta
15 min
gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton
Ainekset
600 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
Chili-minttukastike
1 ruukku Järvikylän Aasian Minttua
2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
½ dl suolapähkinöitä
Valmistus
- Pyörittele broccoliineille öljyä ja ripaus suolaa.
- Hienonna minttu kulhoon ja sekoita valkosipuli-chiliöljy, sitruunamehu ja öljy joukkoon.
- Rouhi suolapähkinät veitsellä.
- Grillaa broccoliineja suoralla lämmöllä 3-4 minuuttia. Kääntele muutaman kerran paiston aikana.
- Siirrä broccoliinit vadille ja lusikoi kastike päälle. Viimeistele rouhituilla suolapähkinöillä.
Vinkki! Aasian mintun tilalle sopii hyvin myös thaibasilika tai korianteri.