Superraikas Aasian minttu viimeistelee kesän helpoimman ja herkuimman grillivegen, broccoliinin. Grillatut kasvikset sopivat loistavasti uusien yrttien kokeiluun!

4–6 annosta
15 min
gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton

Ainekset
600 g broccoliinia eli varsiparsakaalia
2 rkl öljyä
½ tl suolaa

Chili-minttukastike
1 ruukku Järvikylän Aasian Minttua
2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
½ dl suolapähkinöitä

Valmistus

  1. Pyörittele broccoliineille öljyä ja ripaus suolaa.
  2. Hienonna minttu kulhoon ja sekoita valkosipuli-chiliöljy, sitruunamehu ja öljy joukkoon.
  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä.
  4. Grillaa broccoliineja suoralla lämmöllä 3-4 minuuttia. Kääntele muutaman kerran paiston aikana.
  5. Siirrä broccoliinit vadille ja lusikoi kastike päälle. Viimeistele rouhituilla suolapähkinöillä.

Vinkki! Aasian mintun tilalle sopii hyvin myös thaibasilika tai korianteri.

image_printTulosta