Rucolatahna yhdistää tuorejuuston, jogurtin, piparjuuritahnan ja rucolan herkulliseksi tahnaksi. Rucolan tuoma pippurinen maku ja piparjuuritahnan hienoinen potku tekevät tästä tahnasta todellisen makuelämyksen. Valmistus on helppoa ja nopeaa, ja tahna maustuu jääkaapissa vartissa, joten se on kätevä valmistaa kiireisissäkin tilanteissa.

6–8 annosta
10 min + maustumisaika
gluteeniton
helppo

Ainekset

1-2 ruukkua Järvikylän Villirucolaa tai
1-2 pussia Järvikylän Rucolaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g paksua jogurttia
2 rkl piparjuuritahnaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta

VALMISTUS

  1. Silppua rucola.
  2. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti.
  3. Lisää piparjuuritahna ja mausteet.
  4. Sekoita hyvin.
  5. Pyöräytä rucolasilppu joukkoon.
  6. Anna maustua jääkaapissa vartti.
  7. Tarjoa grilliruokien ja kasvisten kanssa.

Vinkki
Tahna sopii hyvin täytteeksi voileipiin ja voileipäkakkuihin, uuniperunoille ja nokareena keiton päälle.

image_printTulosta